miercuri, 12 octombrie 2016

Implicatiile Incontinentia Pigmenti asupra sistemului nervos


IP este o conditie genetica multisistemica , ce poate afecta mai multe organe si sisteme. 
Azi voi vorbi despre cum poate afecta IP creierul si implicit dezvoltarea pshomotorie.
De cele mai multe ori, se intampla ca IP sa nu afecteze sistemul nervos, insa sunt situatii cand afectarea are loc inca din viata intrauterina. La examenul de rezonanta magnetica se poate observa o ingustare a unor artere cerebrale ce produc ischemii in zonele pe care le deservesc.
Afectarea sistemului nervos poate determina o intarziere in dezvoltarea neuromotorie asociata sau nu manifestari epileptice.
Studiile spun ca nu se poate preciza exact cat de comuna e afectarea neurologica in IP.
Descoperirea genei NEMO in IP permite indentificarea mult mai facila a acestei conditii se se pare ca exista mult mai multi oameni afectati decat se credea. E important de mentionat ca probleme neurologice pot aparea antenatal si in primul an de viata, putin probabil ca ele sa apara dupa mai multi ani. Tratamentul afectiunilor neurologice se administreaza in copilarie ca la oricare copil afectat neurologic din multiple alte cauze. Incontinentia Pigmenti nu impune abordare medicala specifica. Crizele epileptice date de IP se trateaza asa cum se intampla in oricare alt caz.
Amma a suferit intrauterin ischemii cerebrale care au afectat aria bifrontala si occipitala stanga, are intarziere motorie severa. de asemenea a suferit un accident vascular in a 5 zi de viata.. toate acestea, sau ca o consecinta a lor au dus la declansarea spasmelor infantile si, implicit. la administrarea medicatiei antiepileptice care sa stopeze aceasta epilepsie catastrofala.
In prezent , evolutia ei e favorabila, insa avem nevoie de Dumnezeu ca ea sa continue aceasta evolutie incurajatoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu