miercuri, 5 octombrie 2016

A opera sau a nu opera luxatia congenitala de sold?


Cum boala de  baza  nu ar fi fost de ajuns, Amma s-a nascut si cu soldul  piciorului drept scos din capul femural... Am mers la screeningul de la 2  luni si acolo s-a constatat acest fapt. De la prima consultatie a  ortopedului, ni s a indicat  sec   interventie  chirugicala  pentru fixarea soldului la locului lui.Acest fapt nu s a putut, in primul rand, pentru ca fetita   era plina de eczeme date  de  Incontinentia Pigmenti( la vremea aceea  nu stiam de ce  erau acele  bube) si gipsara piciroului  putea sa duca la suprainfectarea bubelor.. Dupa aceea, fetita a mai fost  vazuta  de   alti  3  ortopezi. In luna   iunie am incercat  sa  evitam interventia , folosind un ham Pavlyk, insa acesta nu a fost de ajutor pentru fixarea soldului.
Ultima  oara la M Curie i s a facut o radiografie de sold, iar dnul  dr. Vlad a recomandat, de asemenea,  operatia la piciorus. Problema e  ca organismul ei este slabit , ca urmare a  curei cu Synacthen  si  intuitia imi spune sa incerc  o terapie alternativa care ar duce la fixarea  soldului . Surpinzator , o   veche amica mi a recomandat o acum vreo 2  luni  , iar terapeuta e o  fosta colega de facultate care s-a reprofilat.   neaparat  trebuie sa incercam , astfel incat sa evitam interventia invaziva.
Acum incepem usor sa ne punem problema costurilor  pentru ca aceasta  terapie se adauga la kinetoterapia  pe care deja o  facem de 3 ori pe saptamana si care pana in  prezent aduce rezultate multumitoare.
E foarte important ca  Amma sa   depaseasca aceasta problema a luxatiei, pentru ca   kinetoterapia sa  se face  complet si la  momentul oportun sa poata merge. De  asemenea, pozitia gresita a soldului atrage posturi ce pot  deforma coloana vertebrala.

Intradevar, micuta mea este puternica, noi trebuie sa invatam lectia  fortei de la ea, insa uneori  tot  tumultul asta de evenimente  ne copleseste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu